Teelt

De teelt is de afdeling binnen Berg Roses waar het letterlijk allemaal begint. Hier groeien onze rozen totdat ze klaar zijn om te stralen bij consumenten thuis.

De afdeling teelt beschikt over meerdere locaties. Op bijna alle locaties staan meerdere soorten rozen, behalve op de locatie Kooltuin. Op deze tuin staat één exclusief soort: de Avalanche Peach+.

Een bijzondere locatie is '9-12'. Hier is gekozen voor een extra verhoogd teeltsysteem. Dit heeft het voordeel dat de meeste voorkomende werkzaamheden gedaan worden op een elektrisch aangedreven oogstkar, waardoor medewerkers altijd op de juiste werkhoogte staan. Deze tuin is maar liefst 36.000m² groot en is voorzien van alle moderne voorzieningen op gebied van bijvoorbeeld belichting en water.

In mei 2020 is een gedeelte gewisseld voor 4 andere cultivars. De Avalanche, Sophia Loren, Miss Piggy en Con Amore. Op locatie '1-4' staan vier exclusieve soorten van Berg Roses; Avalanche Pink, Doris Day, Sophia Loren, en Avalanche Peach.

De breedte in het assortiment zorgt ervoor dat er ook een leuke afwisseling in werkzaamheden ontstaat, omdat elke ras anders behandeld moet worden. Zo is Doris  Day bijvoorbeeld een heel nieuw soort dat zich nog moet bewijzen. Pink is een oudje waar heel veel werk in zit, 2 keer pluizen en veel gewaswerk. 

Voor een topkwaliteit rozen is er veel werk te verzetten. Om dat te realiseren sturen de teams in de locaties samen op KPI's die dagelijks worden getoetst. Dat zijn bijvoorbeeld een optimale inzet van biologische bestrijding, klimaat en medewerkers.

Op de locaties wordt iedere dag gestart met een bespreking over hoe de dag zal verlopen.

Bij Berg Roses doen we het écht samen!