Teelt

De teelt is de afdeling binnen Berg Roses waar het letterlijk allemaal begint. Hier groeien onze rozen totdat ze klaar zijn om te stralen bij consumenten thuis.

De afdeling teelt beschikt over meerdere tuinen. Op bijna alle afdelingen staan meerdere soorten rozen, behalve op oudste tuin: de Kooltuin. Op deze tuin staat één exclusief soort: de Avalanche Peach+.

Een bijzondere tuin is de '9-12'. Hier is gekozen voor een extra verhoogd teeltsysteem. Dit heeft het voordeel dat de meeste voorkomende werkzaamheden gedaan moet worden op een elektrisch aangedreven oogstkar, waardoor medewerkers altijd op de juiste werkhoogte staan. Deze tuin is maar liefst 36.000m² groot en is voorzien van alle moderne voorzieningen op gebied van bijvoorbeeld belichting en water.

In mei 2020 is de volledig kas gewisseld voor 4 andere cultivars. Namelijk Avalanche, Sophia Loren, Miss Piggy en Con Amore. Daarnaast staan op de '1-4' tuin vier exclusieve soorten van Berg Roses; Avalanche Pink, Doris Day, Sophia Loren, en Avalanche Peach.

De breedte in het assortiment zorgt ervoor dat er ook een leuke afwisseling in werkzaamheden ontstaat, omdat elke ras weer anders behandeld moet worden. Zo is Doris bijvoorbeeld heel nieuw soort dat zich nog moet bewijzen. Pink is een oudje waar heel veel werk in zit , pluizen 2 keer en veel gewaswerk te doen. 

Voor een topkwaliteit rozen is er veel werk te verzetten. Om dat te realiseren sturen de teams in de tuinen samen op KPI's die dagelijks worden getoetst. Dat zijn bijvoorbeeld een optimale inzet van biologische bestrijding, klimaat en medewerkers.

Op de tuinen wordt iedere dag gestart met een bespreking over hoe de dag zal verlopen.

Bij Berg Roses doen we het écht samen!

 

Powered by Emply