Even voorstellen

Wie ben je?

Ik ben Dawid en werk sinds 2013 bij Berg Roses. In Polen heb ik een opleiding gedaan voor freeswerk in de Metaalindustrie, maar al gauw kwam ik erachter dat dit niet echt iets voor mij was. 19 Jaar geleden ben ik naar Nederland gekomen, met het idee om even 2 maanden vakantiewerk te gaan doen, dat is iets langer geworden. 

Ik heb hier al snel mijn huidige vriendin Bo ontmoet en we zijn hier samen gebleven, we hebben een dochter van 4½.

Wat is je achtergrond?

Ik heb heel kort in de komkommers gewerkt en ben al gauw overgestapt naar een rozenkwekerij, ik heb alles bij elkaar al 17,5 jaar ervaring in de rozen en naast mijn werk heb ik de MBO Tuinbouw opleiding gevolgd.

Wat voor werk doe je bij Berg Roses?
Mijn functie is Assistent Teelt Manager en ik ben uitvoerend verantwoordelijk voor de Gewasbescherming. Elke vrijdag/zaterdag maak ik de planning voor het inzetten van gewasbescherming voor alle afdelingen de komende week. Doordeweeks ga ik alle kassen door om te scouten, ik maak daar wel een planning voor maar vaak komt er een melding van een eventuele plaag tussendoor. Ik heb ook regelmatig overleg met adviseurs en collega's over de gewasbescherming.

Naast de gewasbescherming begeleid ik ook de teamleider van een afdeling en geef andere afdelingen advies voor de verzorging van het gewas.

"De beste manier om de dag te beginnen is ….een bak lekkere zwarte koffie."

Wat maakt werken bij Berg Roses leuk?
Een leuke afwisselende baan met gezellige collega's van verschillende nationaliteiten. De cultuurverschillen vind ik interessant en daar verdiep ik me ook wel in. In de loop der jaren ben ik er wel achter gekomen dat je met opbouwende kritiek en positieve feedback verder komt dan met een negatieve benadering, ik wordt er blij van als ik de mensen  met een glimlach rond zie lopen.

Wat doe je verder in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen en foto's maken.

 “keep calm and make the strongest team“ 

Ga naar het werkgebied Teelt
Powered by Emply