Even voorstellen

Wie ben je?

Mijn naam is Aad, van bouwjaar 1960 en werk al sinds februari 2000 bij Van den Berg Roses. Toen ik begon was het nog gebroeders vd Berg en geeft al een beetje aan dat er veel gebeurt is in de 21 jaar dat ik hier werk.

Wat doe je precies bij Berg Roses?

Tegenwoordig  ben ik een soort van manusje van alles. Ik ben in het verleden zelf kweker geweest dus heb een redelijke achtergrond op het gebied van rozen telen. Door mijn interesse in techniek en sleutelen ben ik redelijk veelzijdig. Een aantal vaste werkzaamheden die ik verzorg zijn o.a.  kunstmestbakken klaarmaken en alles wat daar omheen gebeurt.

Hoe ziet een gemiddelde week er voor jou uit bij Berg Roses?

Maandagmorgen doe ik metingen omtrent voeding in de steenwolmat en maak ik een overzicht voor de gewas specialisten boven op kantoor. Verder doe ik onderhoud van de gewasbeschermings machines, ook wel spuitrobots genoemd. Dit houd in, schoonmaken, storingen oplossen, repareren, voortijdig storingen oplossen enz. Verder de waterruimte in de gaten houden en storingen oplossen. Ook doe ik afgifte metingen in het gewas om te controleren of het watergeef systeem nog correct werkt. Verder bijna alles waar ze een hand of man nodig hebben. Dit kan zijn plastic werk repareren, rijden op de vrachtwagen, in de winter het erf berijdbaar houden als er sneeuw en ijs is. Als er ergens een metaalbreuk is probeer ik deze te lassen. Dus mijn werkdagen zijn nooit saai.

Wat vind je leuk aan werken bij Berg Roses?

Er is nog een klein groepje oud gedienden op het bedrijf waar ik een goede band mee heb en dit maakt werken ook weer een stuk prettiger. Tegenwoordig werken wij hoofdzakelijk met poolse medewerkers. Met de meeste kan ik het goed vinden maar is kennis van de Engelse taal wel erg handig, gelukkig wil dit ook met handen en voeten nog wel lukken. Er heerst bij Berg Roses zeker geen bazige cultuur maar een "ons" cultuur. Er wordt gestreeft naar een team spirit en dit is zeker een van de zaken die je nodig hebt om zo'n groot bedrijf overeind te houden.  De lijnen tussen kantoor, directie, leidinggevenden en uitvoerenden  zijn zeer kort. Dit kan wel eens krachtig overkomen maar je weet wel wat je aan iedereen hebt. Helaas door de corona missen wij onze BBQ,s en feesten die altijd bere gezellig zijn. Ik heb het na 21 jaar nog steeds prima naar mijn zin en hoop de laatste 7 of 8 jaar op dit bedrijf vol te kunnen maken.

Ga naar de werkgebieden
Powered by Emply